Cheile-Tisitei-obiective-turistice-din-Lepsa

Obiective turistice din Lepsa pe care nu trebuie sa le ratati

După ce în articolul precedent am vorbit despre câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când căutați cazare in Lepsa ( vezi articolul precedent aici ) , astăzi discutăm despre obiective turistice din Lepsa, mai mult sau mai puțin cunoscute.

Mănăstirea Lepșa a fost construită în anul 1774 pe valea pârâului cu același nume și era destinată călugărilor. Legenda spune că mănăstirea a fost și centru de îngrijire a bolnavilor. Cel mai dificil moment din istoria mănăstirii a fost în 1929 când această a fost mistuită de flăcări, fiind distrusă în totalitate. În prezent, este una din cele mai înfloritoare și căutate mănăstiri din Eparhia Buzăului și Vrancei.

manastirea-lepsa-3

 

 Cheile Tisitei este o rezervație naturală de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic și de peisaj)  din Munții Vrancei. Văile sunt înguste, cu o mare energie de relief, având pe alocuri aspect de canion. Relieful prezintă zone extrem de accidentate, cu pereți aproape verticali, dar și zone cu o pantă redusă, Luncile Tisitelor. Trebuie neapărat să vedeți brânele Tisaru, Peretele Porcului, Altarul Tisitei, Râpa Caprei, Căciulata, Culmea lui Toader, Muntele Condratu, Coza-Cristianu, Zburătura. Peisajul este superb, iar dacă ajungeți in Lepșa e și păcat să nu vizitați acest loc.

Cheile-Tisitei-obiective-turistice-din-Lepsa

Cascada Putnei se află în apropierea stațiunii. Are aproximativ 80 de metri lungime, iar apa se strânge într-un lac cu adâncimea de aproximativ 12 metri. În prezent Cascada Putnei este inclusă în Parcul Natural Putna Vrancea. Importanța acesteia  este dată de caracterul peisagistic și hidromorfologic datorat nu numai cascadei actuale, ci și a cascadei părăsite, rămasă suspendată pe malul stâng, deasupra Putnei, la aproxiamtiv 250 m în aval de actuala cascadă, ca urmare a proceselor tectonice, când o porțiune din patul vechii albii s-a prăbusit, iar vechiul curs a fost deviat pe albia actuală.

cascada-putnei-lepsa

Știm că deja v-am făcut curioși și dornici de o mini-vacanță, așa că, vă așteptăm să vizitați Lepșa cu prima ocazie pe care o aveți. Abia așteptăm să fiți oaspeții noștri. Vă invităm sa veniți la pensiunea noastră!